søndag 11. november 2012

Oppskrift på sunne frokostvafler

I hverdagene blir det havregrynsgrøt til frokost så i helgene frister det  med noe annet. Så i dag blir det vafler.









Ingredienser:
3 Egg
6 Dl ekstra lettmelk
1 Dl havregryn
1,5 Dl sammalt hvete grov
1,5 Dl sammalt spelt grov
Litt salt om ønskelig

Tips: Hvis du vil ha vafler som du kan få lettere metthetsfølelse av, ta 1 Ss fiberfin i røren med melet.

Slik gjør du det:
Bland eggene og melken sammen. Hell mel og havregryn i bollen og visp røren sammen til en klumpfri røre.
La røren stå avkjølt i kjøleskapet i ca 30 minutter. Røren kan stå i kjøleskapet i 2-3 dager om du ønsker å ha rykende ferske vafler til frokosten eller til kvelds dagene etter også.

Røren skal være veldig bløt. Det du må være oppmerksom på, er å få med grynet at det ikke blir bare veske.

Det smakte himmelsk med hjemmelaget bringebær syltetøy.
Som du ser er det ikke noe sukker her. Da kan du evt bruke steviadråper uten smak eller sukrin og ønskelig.

Lykke til :-)

-Randi Annette-

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar